Foto:
Konsertinfo
TJO og Alf Hulbækmo
Tid: torsdag 19/11 – kl 20:30
Sted: Sakshaug kirke
Pris: ord 150,- / medl 100/50,-

Skumringsbarda er en fantasiverden, et slags skuespill av gode og onde krefter. Med raringer, skumlinger og smartinger kan mye skje, og man finner så mangt. Dette oppdaga Alf da han for noen år siden vikarierte som lærerassistent og tilbrakte flere friminutt med en elev i skogen bak skolen.

«Skumringsbarda» virket som et sted eleven likte å reise til. Det var, farene til tross, et trygt sted å være. Alle har kanskje hatt et sånt sted en eller anna gang i løpet av livet? Et sted man kan slappe av. Ha kontroll. La ting skje. Være sjef. «Stedet» kan vel omtrent være hva som helst.

En ting som i hvert fall er sikkert er at det er ingen andre som kan forstå det… Vi kan bli fortalt om det, ja, og vi kan bli fascinert av det. Men vi kan aldri komme i nærheten av å forstå det. Det gjør bare hver enkelt for seg selv. Det er der når man trenger det, men man trenger ikke bry seg. Det er lett å bære, lett å legge igjen, men er trofast uansett. Det finnes der alltid, og det finnes aldri.»

Med dette som ramme har Alf komponert musikk og skapt sitt eget Skumringsbarda. For andre gang benytter Trondheim Jazzorkester Molde Domkirke under Moldejazz.

– Akustikken er spesiell, men det er også noe med den arenaen som gir mulighet til å ta ting på alvor. Hvis man vil snakke om noe med musikken, så er det en fin plass å være. Med denne musikken vil jeg slå et slag for det sakrale.

Alf Hulbækmo kommer fra en musikalsk familie, og har laget plater med både mor Tone Hulbækmo og far Hans Fredrik Jacobsen. I tillegg til deres familieorkester er han blant annet med i syvmannsorkestret Taiga Orchestra, spiller nye arrangementer av Alf Prøysen i bandet Lillebror og spiller duo med vokalisten Siril Malmedal Hauge.