Foto:
Konsertinfo
Siril og Alf
Tid: torsdag 18/1 – kl 20:30
Sted: Nils Aas Kunstverksted
Pris: ord 150,- / medl 100,-


Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo begynte å spille sammen i 2011. De har ulik musikalsk bakgrunn, men studerte sammen ved jazzlinja i Trondheim. Duoen har opptrådt i inn- og utland og holdt konsert både på festivalscener, klubber og kaféer. Forhenværende Frank Zappa-keyboardist Tommy Mars beskrev musikken som «original og modig», etter å ha hørt duoen på Molde Jazzfestival sommeren 2014.

I 2016 gav de ut sitt debutalbum «Jeg går og drømmer» på Athletic Sound. Dette albumet er inspirert av diktene til den norske poeten Nils Yttri (d1980) fra Drammen. Han var billedkunstner og lyriker, som rakk å gi ut to diktsamlinger før han døde 33 år gammel. Nils Yttri er ukjent for mange, men har blitt løftet fram av folk som Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold, og blir holdt høyt av flere forfattere.

Alf har skrevet mange sanger på Yttri sine dikt. Disse, og fler, framføres med den deilige friheten som oppstår i duoen med bare sang og piano; en frihet som gir spillerom for to lekende musikere! Diktene har frie former og original billedbruk som tar komposisjonene i spennende retninger; her møter vi gatehunden, bokseren og hestehoven… Og blyantspisseren som får en tykk klump i halsen sin hver gang den utfører en rutineoperasjon.