Foto:
Konsertinfo
Oscar Grønberg Trio
Tid: torsdag 17/9 – kl 20:30
Sted: Nils Aas Kunstverksted
Pris: ord 150,- / medl 100/50,-

Oscar Grönberg Trio er et fyrverkeri av musikalske godbiter! Den svenske kometpianisten Oscar Grönbergs har samlet to av Norges mest oppfinnsomme jazzere, trommeslager Tor Haugerud og saxofonist/klarinettist Eirik Hegdal til sin drømmetrio.

Oscar Grönberg har de siste 10 årene rukket å sette et stort preg på jazzlivet i stiftsstaden og i landet ellers. Hør bare: Skrevet og fremført musikk med Trondheim Jazzorkester og the MaxX (Moldejazz m.m). Med i Hanna Paulsberg Concept, Team Hegdal og Doffs Poi. Eirik Hegdal på sin side er en bauta i norsk jazzliv og har preget Trondheim Jazzorkester i to tiår, i tillegg til egne prosjekter. Han spiller uvanlig mye med trommeslager Tor Haugerud i EnEnEn, Alpaca Ensemble og nevnte TJO, og sammen utgjør de en perfekt match for Grönberg. Det virkelig sprudler av trioen når de setter i gang!

Grönbergs friske og energiske komposisjoner tar høyde for friheten. Hans musikk er inspirert av pianohelter som Thelonius Monk og Duke Ellington og presenteres gjennom et organisk samspill av tre musikere som kjenner hverandre usedvanlig godt.

Det ferske debutalbumet Walking in Triangles reflekterer dette til fulle og er tatt imot med stor begeistring av presse og publikum: «Alle er enormt leikne og kreative» – Torkjell Hovland, Jazznytt. «Han viser oss hvilken høyst personlig komponist han er»

– Tor Hammerø, Nettavisen – Jazzblogg.

Oscar Grönberg – Piano
Eirik Hegdal – Klarinett
Tor Haugerud – Trommer

Billetter selges i døra:
Jazzpass hele vinteren: 1000,-
Ordinær: 150,-
Medlem: 100,-
Elever ved videregående skole: 50,-