Foto:
Konsertinfo
Open String Department
Tid: torsdag 22/10 – kl 20:30
Sted: Inderøy Gårdsbryggeri
Pris: ord 150,- / medl 100/50,-

Det var en forsovet trommis som indirekte hadde skylden for at Magnus og Aksel fant fram banjoen for å korte ned ventetiden en høstdag tilbake i 2007. Det tok ikke lang tid før Espen ble med på laget, og selv om OSD ikke oppstod offisielt før i 2012 var trioen engasjert i mangt et bluegrass-band, deriblant det legendariske Julie & The New Favorites.

Americanarchy er bandets andre plate, og bandet har tatt noen sjumilssteg både musikalsk og på produksjon siden den kritikerroste debuten Fringe Music som nå fyller fem år.

Bandet har funnet tid til å finslipe samspillet gjennom turnéer i Norge og Japan og samarbeid med musikere som Siri Gjære, Ola Kvernberg, Stian Carstensen og Harpreet Bansal.

Musikken beskrives kanskje best som et tanke-eksperiment. Hva om Charlie Parker aldri fant veien hjem fra sin beryktede turne til The Ozarks, og måtte pantsette saksofonen nok en gang for å finansiere livsoppholdet? Eller hva om bakteppet for Cohen-brødrenes film O Brother Where Art Thou ikke var rurale Mississippi men urbane New York City?

Musikken på Americanarchy er spunnet av tråder fra amerikansk musikk, den står støtt i spagaten mellom jazz og bluegrass og leker med improvisasjon og tradisjon på en nærmest selvfølgelig
måte, som allikevel overraskende få andre driver med.

Plata består av ni originallåter, og det fysiske formatet er CD. Hvorfor et så bakstreversk medium spør du vel da? Er det ikke vinyl som gjelder i 2020? Americanarchy er muligens verdens første instrumentale bluegrass-skive som går helt i ett; fra første tone stopper musikken aldri. For å få denne opplevelsen på vinyl måtte lytteren hatt to eks av plata, to vinylspillere og over middels erfaring som DJ. Med Americanarchy lever cden i beste velgående i 2020!

Magnus Soltvedt Wiik – banjo, dobro, mandolin, akustisk gitar og fele
Espen Bjarnar Gjermo – akustisk gitar
Aksel Jensen – kontrabass

NB! Gratis busstransport fra Sund folkehøgskole/Straumen. Gratis retur etter konserten.

Billetter selges i døra:
Ordinær: 150,-
Medlem: 100,-
Elever ved videregående skole: 50,-