SOFA er stolte over å gi ut «On The Silver Globe» – duoen Kim Myhr og Lasse Marhaugs debutalbum. Albumet er opprinnelig et bestillingsverk for MetaMorf kunstbiennale i Trondheim, laget for fremføring i åtte kanaler i et mørkt rom. Myhr og Marhaug viste seg å være en god match; de to hadde kjent hverandre i mange år, men aldri jobbet sammen, og i prosessen med å lage «On The Silver Globe» fant de ut at dette burde bli mer enn en one-off. Etter fremføringen av 8-kanals versjonen gikk de to inn i studio for å lage en stereo versjon av stykket, som nå blir utgitt på CD og LP.

«On The Silver Globe» låner sin tittel fra filmen med sammen navn, laget i 1988 av den polske regissøren Andrzej Żuławski; en science-fiction-historie satt på en fjern planet, men som også kan leses som en politisk allegori for kampen mot totalitarisme. Filmen ble stoppet midtveis i produksjonen av den polske stat og ikke utgitt før ti år senere. En annen inspirasjon for stykket er Andrew Smiths bok «Moon Dust», som omhandler hvor ulikt astronautene på Apollo-programmet reagerte på opplevelsen av å dra til månen, og hvordan romprogrammet tilslutt ble avsluttet av Nixon-administrasjonen.

Både Myhr og Marhaug er rutinerte improvisatører og musikere, men «On The Silver Globe» er et rent studioprodukt. Stykket er delt i fem seksjoner, og inneholder et bredt spektrum av instrumenter: gitar, vintage analoge og modulære synthesizere, oscillatorer, granulær syntese, digital prosessering, akustiske gjenstander og annen studiotriksing. Resultatet er et kraftfullt teppe av lyd som gradvis tar nye former, med uventede brudd underveis.

Kim Myhr er en fremtredende stemme på den norske eksperimentelle musikkscenen, både som komponist og som gitarist. Myhr har gitt ut to kritikerroste soloplater: «Bloom» på Hubro (2016) og «All your limbs singing» på SOFA (2014). Han er en aktiv komponist som skriver for kammerensembler, elektroakustiske settinger og for ulike danse- og teaterproduksjoner. Myhr er også medlem av MURAL (med Jim Denley og Ingar Zach) og Circadia (med Tony Buck, Davis Stackenäs og Joe Williamson).

Lasse Marhaug har vært en sentral skikkelse i norsk eksperimentell musikk de siste 25 årene, med hundrevis av utgivelser, samarbeider og prosjekter. Han komponerer musikk for film, teater, dans og installasjoner, og er også forfatter, magasinutgiver og billedkunstner. Hans favoritt astronaut Michael Collins.